HFS – päänahan pigmentointi menetelmä

Tuuheat hiukset symboloivat nuoruutta ja elinvoimaa. Jos et omista sellaisia, mitä teet?

HFS on menetelmä, jossa patentoidulla rullalla pigmentoidaan päänahkaan hiusnystyjä muistuttavia pisteitä. Tekniikka sopii sekä miehille että naisille.

Tulos on todella Luonnollisen näköinen Ja tulet näyttämään Huimasti nuoremmalta.

päänahan pigmentointi

Miten rullapigmentointi toimii?

HFS on menetelmä, jossa patentoidulla rullalla pigmentoidaan päänahkaan hiusnystyjä muistuttavia pisteitä. Tekniikka sopii sekä miehille että naisille. Tulos on todella luonnollisen näköinen ja tulet näyttämään huimasti nuoremmalta.

HFS hiusrullauksessa käytetään neulan sijasta rullaa. Rullassa on neljässä rivissä yhteensä 56 terää. Asiakkaalle menetelmästä on monta etua. Pigmentointi valmistuu nopeammin ja tulos on tasaisempi sekä syvyyden että tiheyden osalta. Rullassa terät ovat pyöreiden piikkien sijaan kartionmallisia teriä. Näin ihoon tulee pistohaavan sijasta viiltohaava, jonka paraneminen on huomattavan paljon nopeampaa ja luonnollisempaa. Kartionmalliset terät uppoavat päänahkaan myös tasaisesti samalle syvyydelle.

NPM on kehittänyt myös uudet värit päänahkaa varten ja näille väreille voidaan luvata huomattavasti pidempi pysymisaika kuin muille perinteisille pigmentointiväreille.

Pigmentointilaitteen suunnittelija on israelilainen Moshe Alul, jolla on kymmenien vuosien kokemus tatuoinneista ja pigmentoinneista. Hänet tunnetaan taitavasta työnjäljestä ja innovatiivisesta pigmentointilaitteiden kehittämisestä.

Rullapigmentointilaite oron 57 on israelilaisen npm-yrityksen innovaation tuottama huipputuote. Tämä patentoitu rullamenetelmä tuo aivan uudet ulottuvuudet päänähän pigmentointiin. Yhden neulan sijasta voidaan päänahkaa nyt pigmentoida rullaamalla. Rullassa on neljässä rivissä yhteensä 56 terää.

Kenelle HFS-pigmentointia voidaan tehdä?

Kaikille terveille aikuisille naisille ja miehille, joiden hiukset ovat lähteneet, harventuneet tai ohentuneet. Hoitoa ei voi tehdä, mikäli asiakkaalla on käytössä verenohennuslääke tai verenvuototaipumusta, vaikeahoitoinen diabetes (hoitavan lääkärin suostumus), seborroinen eksema tai muu ihosairaus pään alueella. Syöpäpotilaita pigmentoidaan vain lääkärin suostumuksella ja kroonista ihon alueen herpestä sairastavat tarvitsevat lääkityksen ennen pigmentointia.

Hyvä tietää ennen pigmentointiin tuloa

Asiakkaan on hyvä saapua hoitolaan hiukset puhtaana. Hiusten pesussa voi käyttää normaalia shampoota, mutta hoito- ja muotoilutuotteita olisi hyvä välttää mahdollisuuksien mukaan. Kivun hoitoon voi jo kotona ottaa särkylääkettä hieman tavallista suuremman annoksen.

Kotihoito pigmentoinnin jälkeen

Välittömästi hoidon jälkeen on ihoaluetta suojeltava pölyltä, lialta ja viimalta sekä erityisesti auringolta. Ihoa ei saa hieroa tai raapia ja turhaa koskettelua on myös vältettävä. Pigmentoinnin jälkeen ei saa saunoa, kylpeä kuumassa vedessä, uida eikä käydä poreammeessa 7–10 päivään.

Näin teemme pigmentoinnin – hoidon kulku

1. Aluksi keskustelemme asiakkaan kanssa hoidon odotuksista. Otamme valokuvan ennen ja jälkeen pigmentoinnin. Yhdessä asiakkaan kanssa hahmotellaan pigmentoitava alue, joka piirretään ihoon.

2. Iho puhdistetaan ja sille levitetään puudutusainetta. Vaikutusajan jälkeen iho pestään huolellisesti ja desinfioidaan.

3. Varsinainen pigmentointi aloitetaan rullalaitteella. Aluksi pigmentoidaan pään keskialueilta ja lopuksi pigmentoinnin rajat. Laitetta liikutetaan useaan suuntaan samalla alueella. Ihoa pyyhitään välillä kostealla pyyhkeellä värin imeytymisen tarkistamiseksi. Arpialueita ja luomien ympäristöjä voidaan joutua pigmentoimaan yksittäisellä neulalla. Tämä voidaan toki jättää tehtäväksi myös tarkastuskäynnillä.

4. Pigmentoinnin valmistuttua iholta pyyhitään mahdollisimman huolellisesti ylimääräinen väri. Iholle levitetään pigmentoinnin jälkeen soveltuvaa voidet-ta, jota käytetään kotihoidossa paranemisen nopeuttamiseksi.

5. Pigmentoinnin onnistuminen varmistetaan noin 30 päivän kuluttua tarkastuskäynnillä ja silloin voidaan myös pigmentointia vahvistaa.

Kaljuuntuminen ja hiusten kasvu

Terveestä päänahasta irtoaa noin 25-100 hiusta päivittäin. Hius kasvaa karva-tupessa olevasta hiusnystystä noin 1,2-1,5 cm kuukaudessa. Hiusnysty siirtyy lepovaiheeseen noin 2- 6 vuoden väliajoin. Lepovaihe kestää kokonaisuudessaan noin 3-4 kuukautta, jonka jälkeen hius irtoaa tupestaan uuden hiuksen aloittaessa kasvuaan. Erilaiset pitkäaikaiset tai perinnölliset sairaudet voivat aiheuttaa hiusten lähtöä jopa lopullisesti.

Miestyyppinen kaljuuntuminen (Alopecia androgenetica)

Miestyyppinen kaljuuntuminen alkaa usein ohimoilta tai päälaelta. Takaraivolta tai päänsivulta hiukset harvoin harvenevat. Kyseessä on usein perinnöllinen taipumus tai jokin pitkäaikainen ihosairaus kuten esim. seborroinen ekseema. Pääsääntöisesti kuitenkin mieshormonit aiheuttavat jo nuorellakin iällä hiustenlähtöä.

Naistyyppinen kaljuuntuminen (androgeneettinen hiustenlähtö)

Kyseessä on monen geenin välittämä perinnöllinen ominaisuus. Hiuksia lähtee pääasiassa ohimoilta, hiusrajasta, otsalta ja päälaelta.

Naiset eivät kaljuunnu kokonaisvaltaisesti vaan hiukset harvenevat hiljalleen. Hiusaiheet eivät surkastu välittömästi, vaan otsalla ja ohimoilla on lyhyttä sekä ohutta hiusta joskus paljonkin. Naisilla täysin kalju päälaki on usein harvinaista.

Pälvikaljuus (Alopecia areata)

Pälvikaljuus on autoimmuunitauti, joka on myös helposti periytyvä ja sitä esiintyy usein ihmisillä, joilla on esimerkiksi atooppinen iho.

Pälvikaljuudelle keskeisiä piirteitä ovat:

• Stressi voi aiheuttaa taudin alkamisen tai pahenemisen.

• Pälvikaljuuntuminen voi viedä hiukset kokonaan (Alopecia areata totalis) tai hiukset voivat lähteä läiskittäin.

• Päänahassa voi tuntua ärsytystä, kutinaa tai arkuutta pälvikaljun syntyvaiheessa.

• Pälvikaljuus voi parantua ja toisinaan taas uusiutua pitkänkin terveen ajanjakson jälkeen.

• Pälvikaljuus on lääketieteellisesti vaaraton sairaus, mutta sillä on usein elämänlaatua heikentävä vaikutus.

Hinta alk. 450€ (sisältää kaksi käyntikertaa)

Ilmainen konsultaatio